Hoe vaak wordt je niet op je vingers getikt bij de lunch als je een glaasje vruchtensap inschenkt? Weetje wel hoeveel kilo’s suiker daarin wordt gegooid!? We worden heen en weer geslingerd tussen de verschillende verhalen over vruchtensap. Aan de ene kant leren we dat het gezond is en aan de andere kant wordt ons verteld dat sommige sapjes net zoveel suikers bevatten als maar liefst VIER donuts.

Nou dat is dus niet waar! Sterker nog: de term ‘vruchtensap’ is bij de wet beschermd. Als er sap op een pak staat, moet het voor 100% uit fruit bestaan en is het verboden om allerlei suikers of andere zaken daaraan toe te voegen.

Hoe zit het nou precies?

Zo zit het dus….

  • Vruchtensap uit een pak is niet anders dan geperste fruit. Er worden geen suiker en kleur-en smaakstoffen aan toegevoegd.
  • Sap uit een pak bevat vrijwel dezelfde voedingsstoffen als versgeperste sap. Zoals vitamines, mineralen, foliumzuur en kalium.
  • De vitamines en mineralen in sap uit een pak komt regelrecht uit het fruit
  • Als er 100% vruchtensap op de verpakking staat, weet je zeker dat er geen suiker of andere zaken zijn toegevoegd: dat is wettelijk verboden.
Recent Posts