Hét healthy verfrissende zomerdrankje… kokoswater. Helaas groeien in Nederland de kokosnoten niet aan de bomen maar gelukkig heb je tegenwoordig geen hele kokosnoot nodig als je van kokoswater wilt genieten. Kokoswater wordt verpakt in onze 100% kartonnenpakken zodat je buiten de tropen er ook van kan genieten.

Kokoswater wordt nog altijd verward met kokosmelk maar het is zeker niet hetzelfde! Kokosmelk wordt gemaakt van het kokosvlees in de kokosnoot. Het is rijk aan olie en vetten. Kokosmelk heeft ook een witte kleur en een melk-achtige substantie. Kokoswater is het vocht uit een jonge kokosnoot. Het bestaat voor een groot deel uit water, maar het is rijk aan voedingstoffen Het is, na gewoon water, het meest natuurlijkste beetje vocht ter wereld.

Waarom is kokoswater hét healthy verfrissende zomerdrankje?

 1. Hydraterend Kokoswater bevat een hoge hoeveelheid electrolyten (kalium, natrium, magnesium, calcium) die je verliest als je zweet. De samenstelling van kokoswater zorgt ervoor dat je vocht in je lichaam sneller wordt aangevuld dan bijvoorbeeld sport- of energiedrankjes dat doen. Het is ideaal om na een training het verloren vochtverlies van je lichaam aan te vullen met kokoswater.
 2. Positieve werking op de spieren Electrolyten (magnesium, natrium, calcium en kalium) zorgen voor energie en sterkere spieren. Bovendien helpt kokoswater de spieren om sneller te herstellen. Dit komt doordat 100 ml kokoswater 250mg potassium en 105 mg sodium bevat!
 3. Calorie-arm
  Kokoswater bevat weinig calorieën in vergelijking met onze andere 100% natuurlijke vruchtensappen. Namelijk 19 kcal per 100 ml. Je kunt dus met een gerust hart behoorlijke hoeveelheden naar binnen slurpen.
 4. Gewichtsverlies
  Kokoswater kan helpen om je eetlust te onderdrukken en je voller te voelen. De grote hoeveelheid vezels zorgen ervoor voor dat je een langere tijd een verzadigd gevoel hebt. Dit betekent dat je minder behoefte aan voeding hebt, waardoor je eens minder gaat eten. Zo kan het helpen om die extra kilo’s af te vallen.
 5. Spijsvertering.
  Kokoswater is gunstig voor hen die problemen hebben met de spijsvertering, omdat het een grote hoeveelheid vezels bevat. Je zult minder last hebben van obstipatie en brandend maagzuur.
 6. Immuunsysteem
  Kokoswater heeft een positieve uitwerking op het immuunsysteem het zorgt ervoor dat ontstekingen of infecties sneller verdwijnen en virussen zoals griep of verkoudheid minder kans krijgen.
 7. Stralende huid
  Kokoswater helpt om afvalstoffen af te voeren, je huid te hydrateren en voorkomt dat je poriën grote hoeveelheid olie produceert met als resultaat een stralende huid. De Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, de stof die je huid elastisch en stevig houd. Het aanwezige laurine zuur heeft een fantastische en ook nog eens bewezen uitwerking op huid en haar.
 8. Urinewegen
  Kokoswater heeft een vocht afdrijvende werking die kan helpen de urinewegen te reinigen, waardoor de ontwikkeling van nierstenen voorkomen wordt.
 9. Bloeddruk verlagen
  Kokoswater heeft een indrukwekkende hoeveelheid kalium. Kalium verlaagt de bloeddruk van mensen met een hoge of normale bloeddruk en vermindert hiermee de mogelijke risico op bloedproppen in de slagaderen. Het uitstekende medicijn tegen een hoge bloeddruk!

Naast het puur drinken van kokoswater, is het ook (h)eerlijk om het te verwerken in je smoothies, shakes of mocktails! Hou onze Facebook @100pjuice in de gaten voor (h)eerlijke recepten.

Recent Posts