In de winterperiode wordt een grote aanslag gedaan op onze weerstand, de kracht van het immuunsysteem. De weerstand gaat achteruit doordat we onder andere minder fruit en groente eten, wat consequenties heeft voor onze vitamine C. Wij zijn geen ratten die automatisch vitamine C aanmaken en moeten het daarom binnenkrijgen via voeding.

Wij zetten even op een rij wat er met je lijf gebeurt als je vitamine C mist.

 1. Verdunning van haar en haaruitval
  Vitamine C is nodig om de bloedvaten in de hoofdhuid gezond te houden, daarnaast verhoogt het ook de opname van ijzer in de voeding. Een tekort zorgt voor verdunning en zelfs haaruitval.
 2. Terugkerende infecties
  Vitamine C tekort zorgt voor het ontwikkelen van infecties en het vermindert het vermogen om het te vernietigen. Hierdoor heb je al gauw last van terugkerende urineweginfecties, mond- en gebitsproblemen en huidallergieën.
 3. Vermoeidheid
  Vitamine C tekort zorgt ervoor dat je geen goede rust krijgt waardoor je voortdurend gevoel van moeheid hebt.
 4. Wonden genezen langzamer
  Vitamine C is nodig voor de juiste zuurstofvoorziening en goed herstel van de cellen. Hierdoor hebben wonden meer tijd nodig om te genezen. Tevens kunnen er ook blauwe plekken ontstaan.
 5. Droge huid
  Vitamine C ondersteunt de huidconditie en helpt je huid soepel, veerkrachtig en gehydrateerd te houden. Een tekort zorgt voor doffe, droge en geïrriteerde huid.
 6. Hart- en vaatziekten
  Vitamine C zorgt met de antioxidanten effecten voor vermindering van ophoping van cholesterol. Het stimuleert ook de reiniging van het bloed.
 7. Stemmingswisselingen
  Vitamine C heeft een verband met je emotionele gezondheid. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine C geeft je mentale stabiliteit, rust en controle van de hormonen die slechte stemmingen veroorzaken.

En….. extreme gebrek aan vitamine C kan zelfs leiden tot scheurbuik! Beter voorkomen dan genezen!

Maar hoe hou je je vitamine C gemakkelijk op peil? In onze 100% Natural Juice sapjes zit alles wat je lichaam nodig heeft! Om dezelfde hoeveelheid fruit & groentes te eten ben je wel even bezig…

Een gezonder leven begint bij jezelf, drink jezelf gezond en oud!

Recent Posts