We gooien samen bergen afval weg en dat is natuurlijk zonde. Gelukkig kan je onze 100% verpakkingen recyclen. Zo wordt er weer iets nieuws van gemaakt. Het drinken van jouw favoriete 100% drankje is als een investering in het milieu.

Onze 100% dranken zijn gemaakt in Tetra Pak®. Deze verpakkingen stimuleert wereldwijd het recyclen van drankverpakkingen, het is speciaal ontwikkeld om zo min mogelijk invloed te hebben op het milieu. Karton is afkomstig van bomen. Bomen zijn belangrijk voor de natuur en om zuurstof te produceren. Zorgvuldig beheer van deze grondstof zorgt ervoor dat zij nooit uitgeput raakt. Op Tetra Pak drankenkartons vind je het FSC® -label. Dit label geeft aan dat er voor het produceren van die verpakkingen gebruik is gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton. Het gebruik van dit karton garandeert verantwoord bosbeheer en daarmee het voortbestaan van de bossen. Het recyclen hiervan is een investering in onze toekomst! Hierdoor wordt de hoeveelheid afval en vraag naar hulpbronnen verminderd. Na inzameling krijgen de kartonvezels een nieuw leven in bijvoorbeeld een kartonnen doos, een boodschappen-zak, briefpapier of een keukenrol.

Naast dat het Tetra pak® goed is voor het milieu zijn de voedingsstoffen in deze kartonnen verpakking ook nog eens beschermd. De kartonnen verpakkingen zijn lucht- en lichtdicht, waardoor alle vitamines en originele smaken in topconditie blijven. Dankzij deze verpakking krijgt zuurstof geen kans en blijft jouw 100% drankje altijd vers en smaakvol. Bovendien maakt deze verpakking het gebruik van conserveringsmiddelen overbodig. Wel zo lekker en 100% natuurlijk!

Investeer in jouw toekomst:

Vouw het lege pak plat en draai daarna de dop er weer op. Kleine restjes die in het pak achter blijven vervuilen zo de rest van de inhoud van de bak niet. In de recycling van de pakken vormen de restjes geen probleem. Andere verpakkingen dan drankpakken die gemaakt zijn van karton en een kunststof-of aluminiumlaagje zoals chips-bussen of kartonnen koffiebekers horen niet bij de PMD.

Recent Posts